Бившият шампион по бокс в осем различни категории Мани Пакиао признава, че е разочарован и отегчен от политиката и многократно е смятал да напусне работата си като сенатор във Филипините - позиция, която той си осигури след изборите през 2016-а година.

"Чувствам се уплашен, отегчен и разочарован, искам да се откажа, защото не съм свикнал с всичкото това лицемерие. Открих, че в политиката не знаете какво е реално и какво не е. Хората имат толкова много лица", заяви Пакиао пред репортери в родината си.

Той също заяви, че досега е обсъждал възгледите си само със своята съпруга и си някои близки приятели. 38-годишния боксьор все още не е сигурен дали ще се кандидатира за изборите през 2022-а година и иска напътствие от Бог.

"Това, което е много важно, е искрено и наистина да чувствате положението на бедните хора в страната. Богатите хора знаят проблемите на бедните, но те наистина не могат да усетят тяхното тежко положение. Дано Бог ме напътства и ми даде някакъв знак за в бъдеще", заяви Пакиао, който отлично е запознат с проблемите на бедните, тъй като самият той в детство си е бил от изключително скромно семейство.

Един човек, който е прекарал 16 години от живота си с Пакиао, обаче смята, че филипинецът трябва да се съсредоточи изцяло върху своята политическа кариера и трябва да се оттегли от света на бокса завинаги - дългогодишният треньор на Пакиао Фреди Роуч. 

"Смята, че сега е точното време той да се пенсионира. Надявам се Мани да последва примера на Мигел (Кото) и да се оттегли. Да си професионален боксьор и сенатор едновременно е доста трудно. Той все още иска още няколко битки, но в момента Мани върши добра работа като сенатор, но не и като боксьор", заяви Роуч.