Боксовата звезда Амир Хан разкри за ужасяващи събития. Той и съпругата му са били нападнати от двама маскирани мъже, които го заплашили с убийство.

На Хан е било заповядано да свали часовника си, като в същото време единият от похитителите опрял оръжие в главата му. Боксьорът предал часовника, който е на стойност от 72 хил. паунда, без да се съпротивлява.

Инцидентът се случил на улица в Лейтън, Източен Лондон. Хан сподели в социалните мрежи, че двамата със съпругата му са добре, въпреки преживения шок.

"Само ми свалиха часовника в Лейтън, Източен Лондон", написа той в Туитър. "Аз пресичах пътя с Фариал, която за щастие беше няколко крачки зад мен. Двама мъже притичаха към мен и ми поискаха часовника с пистолет, насочен към лицето ми. Основното нещо е, че двамата се невредими", написа спортистът.

35-годишният боксьор, който спечели сребърен медал на Олимпийските игри в Атина през 2004 година и е шампион в лека категория при професионалистите, загуби през февруари мача си срещу Кел Бруук и заяви, че оттеглянето е "нещо, върху което вече мисли".