Шампионът на WBO в категория муха Джеси „Бам“ Родригес и шампиона на IBF Съни Едуардс подписаха договор, за да се изправят един срещу друг в битка за обединяване на титлите по-късно тази година, съобщи шефът на Matchroom Boxing Еди Хърн.

Датата и място все още не са определени, но двубоят ще се проведе през зимата по DAZN, добавяйки още един интригуващ сблъсък към боксовия календар.

„Благодарим ви, Еди, Matchroom Boxing и DAZN, че повярвахте в събитието и работихте усилено, за да го осигурите“, каза Едуардс в социалните медии. „Това означава повече за мен, отколкото бихте могли да знаете. Очаквам с нетърпение да развея знамето на Великобритания в една от най-големите битки в историята на категория муха.“

„Наистина съм доволен! Една от най-добрите битки в бокса – респект и на двамата!“ каза Хърн.

Родригес има 18 победи от 18 мача с 11 нокаута, а Едуардс също е непобеден с 20 успеха. След три двубоя в категория супер муха Бам Родригес слезе до муха през април и постигна победа с единодушно съдийско решение срещу Кристиан Гонзалес Ернандес, за да спечели вакантната титла на WBO. Родригес получи фрактура на челюстта в битката, която наложи операция.

23-годишният Родригес имаше забележителна година през 2022 г. в категория супер муха с победи срещу Карлос Куадрас, Уисаксил Вангек и Израел Гонсалес. Израсналият в Сан Антонио Родригес спечели титлата на WBC в категория супер муха с победата си срещу Куадрас и защити титлата два пъти.

27-годишният Едуардс е носител на титлата на IBF от 2019 г. и е защитавал короната си срещу хора като Морути Мталане, Джейсън Мама и Феликс Алварадо по пътя. По-рано този месец Едуардс постигна победа с единодушно съдийско решение срещу Андрес Кампос.