Копромоутърът на Тайсън Фюри, Франк Уорън, заяви, че обединителният двубой между Фюри и шампиона на WBA, WBO, IBF и IBO, Антъни Джошуа, по всяка вероятност ще бъде отложен за февруари 2021 година.

Промоутърите на двамата боксьори се надяваха, че ще могат да организират срещата през декември, но заради пандемията от коронавирус провеждането му тази година е поставено под сериозен въпрос. 

Фюри трябваше да се изправи срещу Дионтей Уайлдър за трети път на 18 юли в Лас Вегас, но и тази битка бе изместена за есента. 

"Това ще отложи битката с Джошуа за някое време през февруари" каза Уорън.

"Затвориха Вегас, а Атлетическата Комисия на щата Невада забрани провеждането на боксовия събития. Искаме да промотираме мача с Уайлдър подобаващо, а това ще отнеме време и вероятно ще се проточи до есента. Проблемът е и в тренировъчните лагери, ако не успеят да се подготвят подходящо и не могат да си осигурят услугите на спаринг партньори от цял свят."

"Освен това, добре е да има точна дата, за да бъдат напълно съсредоточени. Те искат да бъдат в най-добрата си форма в деня на битката, затова се нуждаят от дата, а момента не можем да им посочим такава. Това е удар върху нашите амбиции, тъй като бихме искали да проведем третата битка през лятото, но каквото-такова. Цялатата страна е на едно и също дередже, всичко е в застой", призна Уорън.