Надеждите на Антъни Джошуа за сблъсък за обединението на светвоните титли през тази година може да приключат, защото третата битка между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър ще бъде насрочена за октомври.

Getty Images
33 снимки

Британецът искаше да се изправи срещу Тайсън Фюри в мач, който да постави всички колани в тежка категория, но новият шампион на WBC по договор е задължен да даде реванш на Уайлдър и пандемията причинена от коронавируса забави плановете за нов мач в Лас Вегас това лято.

След като казината в Невада са затворени и пътуването от Европа до САЩ е спряно, промоутърът на Top Rank Боб Аръм каза, че няма начин Фюри – Уайлдър да се състои, както е предвидено през лятото. Двубоят по план трябваше да се проведе на 18 юли, но няма яснота дали MGM Grand ще отвори дотогава.

„Не можем да гарантираме на боксьорите, че събитието ще се състои на тази дата. Не бихме могли да ги убедим нито ние, нито самите себе си. Къде щяха да тренират? Просто нямаше смисъл. Просто трябва да направим крачка назад. Как ще продаваме билети? Абсолютно нелепо е да се каже, че двубоят продължава да се организира, когато британците дори не могат да стигнат до САЩ. Така, че вероятно битката ще бъде в началото на октомври“, каза още Аръм.

Промоутърът Еди Хърн, който представлява Антъни Джошуа бе останал с надеждата, че може да организира двубой с Тайсън Фюри през тази година. Но първо представителят му трябва да се изправи срещу Кубрат Пулев на 20 юни в Лондон.