Българските боксьори бяха поставени във вечерната сесия от полуфиналите на Европейското първенство за младежи в Будва, Черна гора. Четирима родни таланти достигнаха до тази фаза на шампионата и по този начин си гарантираха минимум бронзови отличия. По-късно днес, те ще опитат да направят следващата стъпка, класирайки се за мачовете за титлите в своите категории.

Вечерната сесия започва от 19:00 часа, а пръв на ринга от нашите ще се качи Даниел Кирилов. В категория до 57 килограма той ще се изправи срещу Манвел Петросян от Армения. Срещата е четвърта в програмата на ринг В и се очаква да започне около 19:45. Останалите ни участници са на ринг А.

Пръв там ще боксира Радослав Росенов. В категория до 60 килограма той ще срещне друг арменец – Ерик Израйелян. Срещата е пета в списъка и трябва да започне около 20:00 часа. В деветия двубой от програмата ще видим и Уилиам Чолов. Той трябва да се качи на ринга около 21:00 часа срещу сърбина Рашко Симич.

Последен от нашите национали е Кирил Борисов. В категория над 92 килограма националът ни ще боксира с украинеца Дмитро Баблюк. Мачът е 13-ти в списъка и се очертава да се проведе около 22:00 часа.