Антъни Джошуа и Тайсън Фюри се готвят да ударят джакпот от 200 млн. паунда в битката на Великобритания. Преговорите за мегасблъсъка започват днес, като се очаква сделката да бъде сключена до два дни, призна Еди Хърн. 

Екипите на двете боксови звезди отдавна се разбраха за два мача за всички титли в тежка категория през 2021 година. За първия от тях е уговорено двамата боксьори да получат еднакви хонорари. Мачът вероятно ще бъде в Дубай, Катар или Саудитска Арабия през май.

“Всички сме готови за тази битка. Единственото нещо, което трябва да бъде решено, е къде ще се състои, както и въпросът за телевизионните права. Това е. Хонорарите са ясни - 50/50 за първия мач, и 60/40 за победителя във втория. Няма причина да не можем да приключим сделката за няколко дни и после да доуточняваме подробностите. Трябва да пишем до управляващите органи, за да ги уведомим за сделката. Скоро ще потвърдим датите, но предполагам, че мачът ще е в края на май”, заяви Хърн.

“Няма как да вземем тези пари във Великобритания. Единственият начин да стигнем до 50% от сумата е да се върне пълният капацитет на спортните съоръжения”, коментира Хърн, който очаква да продаде около 2.2 млн. платени гледания. Двете страни обаче ще опитат да договорят реваншът да е на Острова.