Бившият световен шампион в тежка категория на професионалния бокс Владимир Кличко поиска Международния олимпийски комитет да наложи сурови санкции спрямо руските спортисти.
 
46-годишният украинец се обърна към МОК с молба руснаците да не бъдат допускани на Олимпиада в следствие на войната, която тяхната страна започна с Украйна. 
 
В Русия продължават да наричат случващото се “специална военна операция”. След началото на инвазията редица спортни федерации наложиха забрани на руснаци, както и на спортисти от Беларус.
 
“МОК трябва да наложи забрана на Русия още сега. Войната върви с пълна сила и спортистите от тази страна  не трябва да имат право да участват на следващите олимпийски игри, а всъщност и на каквито и да било спортни мероприятия. Действията казват много повече от думите - трябва да има изолация, пълна изолация", заяви  украинецът.
 
Руските членове на МОК получиха разрешение да участват в сесията на организацията тази седмица, като бе подчертано, че те не са в лобята на представители на своята страна.