Синът на Мохамед Али – Мохамед-младши коментира темата кой би спечелил, ако баща му и Майк Тайсън се бяха срещнали на ринга. Според него трикратният световен шампион би излязъл победител.

Турнир на виртуален симулатор разпали спорове относно това коя боксова легенда би спечелила срещу такава от различно поколение. Състезанието, организирано от Световните боксови супер серии изправи Тайсън срещу Джордж Форман на ½-финал и победител се оказа Железния Майк, който отиде на финал срещу Али.

Там битката на титаните бива спечелена от най-младия световен шампион в историята – Тайсън, който с единодушно решение от реферите вдига победоносно ръце. В мача Али е свален 2 пъти в нокдаун, което до голяма степен накланя везните в полза на опонента му.

Първородният син на „Най-великия“ обаче смята, че няма съмнение, че баща му би помел Тайсън, ако двамата се бяха срещнали в най-добрите си години.

„Баща ми щеше да му срита задника. Всички казват, че Майк Тайсън е щял да нарита баща ми, но аз казвам не. Тайсън не може да се бие от дистанция. Не би могъл да издържи 15 рунда. Той не е боксьор, а уличен боец. Той е артист на нокаута. Никога не би издържал срещу баща ми“, заявява Мохамед-младши.

След като Тайсън научава „крайният резултат“, споделя следното:

„Не бих спечелил истинския мач. Али е най-великият, който се е раждал“, признава легендата.