Специализираното боксово издание boxingnews24.com разкритикува сериозно нашият боксьор Кубрат Пулев. Повод за това стана предстоящия мач между него и британската звезда - Антъни Джошуа. Според тях, ако се наложи да оваканти една от титлите на IBF и WBO, които трябва да защитава, Джошуа ще избере да освободи тази на WBO, тъй като българинът е по-лесен съперник.

"Това е "далеч по-лесна битка за Джошуа и на хартия, тъй като Пулев е на 38 години и е станал бавен", пише американският сайт и добавя, че българският боксьор не е боецът, който е бил преди едно десетилетие.

"Пулев изглеждаше странно слаб в последния си двубой срещу Райдъл Букър през ноември във Фресно, Калифорния. Той спечели двубоя с единодушно съдийско решение в 10 рунда срещу 38-годишния Букър, който бе с наднормено тегло, но позволи да бъде удрян много. Мощният удар, който имаше някога Пулев, е изчезнал и всичко, което можеше да направи, беше да хвърля бавни удари цяла нощ. Това позволи на Букър да закове Пулев с ъперкът. Ако Букър имаше някаква сила, той щеше да спре Пулев", добавя още boxingnews24.