Бившият шампион на Световния боксов съвет - Дионтей Уайлдър (42-1-1) ще активира клаузата в договора с Тайсън Фюри за реванш. Това разкри самият американец пред The Athletic. Желанието му е мачът да се състои лятото. През изминалия уикенд британецът постигна изключително убедителна победа над Бронзовия бомбардировач в Лас Вегас, като в крайна сметка от ъгъла на Уайлдър хвърлиха бялата кърпа на ринга по време на седмия рунд и главният рефер преустанови боя, отсъждайки технически нокаут в полза на Фюри.

Getty Images
33 снимки

Решението за тази постъпка разочарова изключително много местния боксьор, който изпадна в недоумение. Сега той сподели, че обмисля дали да задържи помощник треньора си Марк Бреланд, който бе отговорен за тези действия. В допълнение Уайлдър каза, че екипът му е бил наясно, че не иска да се предава:

"Предпочитам да умра на ринга, отколкото да хвърля кърпата. Аз съм войн. Казах им много пъти, че ако някой я хвърли, ще има последствия. Ако кажа, че отивам, за да се опитам да убия човек, очаквам същото и насреща - той също ще трябва да ме убие", заяви роденият в Алабама боец.

Двуметровият гигант посочи и причината, поради която видимо не изглеждаше в кондиция и движението му бе нарушено. Според него краката са му били отслабени заради 20-килограмовия черен костюм, с който излезе на ринга в чест на месеца на цветнокожите.