Профи боксът е почти толкова шоу, колкото и спорт. Особено когато става въпрос за демонстративни мачове, а не битки за шампионските пояси. Но Майк Тайсън прекрачи всички граници с нелепо представление от дома си часове преди срещата с Рой Джоунс, която е утре сутрин в 04:00 часа българско време.

Динозавъра напомни защо преди време минаваше дори за „най-лошия човек на планетата“, като засне видео, на което яде главата на съперника си вместо традиционната пуйка за Деня на благодарността. Железния Майк започна с ухото и кара децата си да опитат „блюдото“, а след вечерята дава остатъците на кучето си.

„Така минава една празнична вечер със семейство Тайсън. Обичам уши, но това беше много по-вкусно от онова на Холифийлд.“, казва легендарният боксьор.

Сценката надминава и най-големите изцепки на боксьорите от доброто старо време, когато лютите заплахи бяха напълно нормални преди голям мач. Със сигурност обаче всеки от настоящите герои на ринга би бил „разкъсан“ от медиите, ако повтори примера на Тайсън.

Той пък не е сигурен как би завършил хипотетичен сблъсък между него и сегашния шампион Антъни Джошуа, ако двамата можеха да се бият помежду си в най-добрата си форма.
 

„Много харесвам Антъни, той е глътка свеж въздух в бокса. Той е много чисто момче като поведение и стил на ринга. Даже изглежда прекалено чистичък, но удря много добре. Желая му всичко най-хубаво. Не знам дали, ако бях като в най-силните си години, щях да го победя. Егото ми каза, че никой не може да ме бие. Но като го погледна... изглежда толкова добре, роден е за шампион. Прилича точно на шампиона в тежка категория. Но му трябва още опит. Пък и мен също ме победиха едно време. Бях арогантен, занимавах се с мадами и бях сигурен, че ще пребия онзи негър (Джеймс Бъстър Дъглас). Но това не се случи и трябваше да се оправям сам със себе си. Беше ми много трудно, казвах си: „За какъв се мислиш, да не си Господ?“ Ти си един глупав негър, който се е научил само да се бие.“, призна легендата.

Тайсън си припомни и прочутата си поява във филма „Последният ергенски запой“. Оказва се, че боксьорът нямал спомен от участието си.

„Тогава пиех и пушех много, взимах и други наркотици, така че не съм разбрал как е станало. Впоследствие се видях с актьорите и те ми казаха, че съм част от филма", признава бившият участник във ВИП Брадър.