Свилен Русинов е единственият българин, изправял се и срещу двамата братя Кличко. От Владимир губи с 1 точка, но побеждава Виталий. Русинов е европейски шампион, световен вицешампион и бронзов медалист от олимпиада. Специално за "Неделята на NOVA" Русинов коментира снощната загуба на Кубрат Пулев от Антъни Джошуа. 
 
"Преди мача малко се съмнявах в победата на Кобрата. Искаше ми се, но класата на Джошуа е много по-голяма. Приятели сме с Кубрат, не искам да ми се сърди, но истината е, че направи доста пропуски в самия мач. Нямаше сила, мощност, беше страхлив - в смисъл, че не смееше да атакува може би, за да не се случи това, което стана в 9-ия рунд", откровен до болка е Русинов.
 
 
Той посочи и грешките на Пулев. 
"Не може с разходки до Зъбчето и с 10 пробягани километра да се подготвиш за такъв мач. Джошуа спечели и с тактика. Кобрата не обърна внимание на неговия уникален десен ъперкът, а с него Антъни нокаутира и Кличко. Освен това зад Джошуа стои екип от 15-20 специалисти, а при Кобрата са двама души", обясни Русинов.
 
Бившият боксьор в тежка категория не може да си обясни липсата на мотивация. 
 
"Не видях голямо желание за победа, а това беше последен шанс за него. Това беше мачът на живота му. По-добре е след този мач да помисли дали трябва да продължава да се боксира. Получи доста тежки удари от Кличко и Джошуа, които са вредни за неговото здраве", добави Русинов.