Претендентът за титлата на IBF Кубрат Пулев и шампионът Антъни Джошуа може да се почувстват като истински гладиатори при предстоящата им битка, която трябваше да се проведе на 20 юни на футболния стадион на английския Тотнъм в Лондон. Заради пандемията от коронавирус обаче сблъсъкът ще бъде преместен за по-късна дата, а предложението на щаба на българина е битката да е на античния римски амфитеатър в хърватския град Пула.

"С екипа ни обсъждахме Хърватия. Там има уникален римски стадион "Пула арена" и сме в активни разговори. Този вариант ни харесва, защото е в Европа, в средата на континента. Самата арена предразполага за невиждано по рода си събитие в наши времена. Също ще има възможност за публика при правилно взети мерки. Първият ни вариант бе Истанбул, който според нас бе страхотен, но другата страна предпочете Лондон. Предстоят още доста дискусии", сподели пред "Марица" агентът на Кобрата Ивайло Гоцев. 

"Дадохме си четири седмици на разположение да търсим нова територия, ако положението и мерките в Англия не се променят. Здравето на боксьорите и всички замесени лица е на първо място и трябва да се вземат всички предпазни мерки. Пула арена е използвана за много концерти, включително на Дейвид Гилмор от Пинк Флойд Лучано Павароти, Андреа Бочели, Елтън Джон и др. Два пъти е приемала и мачове по хокей на лед. Трябва да има взаимно съгласие. Искаме условията и правилата да са изгодни и за двете страни. Агентът на AJ (Антъни Джошуа) Еди Хърн говори за Близкия изток и сме оставили на него да комуникира в тази посока", каза още Гоцев и уточни, че вариант остават и други страни в Европа, които се справят добре с борбата с коронавируса.

Той изключи мачът да е в България, каквато идея се прокрадна още в началото на преговорите.

"България няма как да е, защото Джошуа няма да се съгласи. Той искаше да е у дома, но форсмажорните обстоятелства доведоха до промяна. Кубрат беше готов да се бие в задния двор на Джошуа и дори съдии да са семейството му", допълни агентът на Кобрата.

Еди Хърн от своя страна заяви пред Boxing Social, че е възможно мачът да е в Близкия изток.

"Няма да отидем при Антъни и да му кажем: "Приятел, има 10 милиона паунда по-малко на масата - трябва да действаме творчески. В Близкия изток ще се вдигнат много по-бързо от нашата страна или Америка", обясни Хърн.