Новината, че Уейн Рууни преговаря да се бие за Misfits Boxing, излезе вчера и футболната легенда вече даде своето мнение. Вестник „Мирър“ гръмна, че бившият капитан на Манчестър Юнайтед е участвал в дискусии за потенциални битки на едно от предстоящите събития на Misfits, което се ръководи от промоутъра Кале Зауерланд и включва влиятелни боксьори и известни личности като KSI и Логан Пол.

Рууни е голям фен на бокса от малък. Той беше на мача на Рики Хатън в Лас Вегас с Хосе Луис Кастийо през 2007 г., като същевременно беше известно, че тренира заедно с братята Смит от Ливърпул. Дори като футболист веднъж празнува гол със серия от удари и нокаут. А преди време излезе и интересно клипче от бой с друг футболист - Фил Бардсли.

След 24 часа спекулации легендата на Манчестър Юнайтед и Англия вече каза думата си по въпроса, като каза пред The Overlap, че въпреки че е имало разговори, това не е основният му фокус.

"Никога не знаеш. Те се свързаха и зададоха въпроса. Мисля, че в момента искам да се съсредоточа върху това да се върна в треньорската професия, а не върху бокса“, обяви Рууни.

„Те се свързаха с мен, за да преговарят за битки. Имаше няколко такива обаждания и очевидно, че Misfits са участвали и това е из всички новини. Слушайте, искам да се съсредоточа върху това да се върна като треньор, видях през последните няколко дни всички заглавия, но основният ми фокус е да се върна във футбола.”

Засега изглежда, че Рууни няма да се качи на ринга скоро, но ако не се материализират шансовете му да стане отново треньор, след провалите в Дарби Каунти и Бирмингам, изглежда, че това определено може да е възможност.