Мачът за световната титла в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа може да се състои в по-малка зала и пред по-малко зрители по-късно през годината, но задължително това ще се случи във Великобритания.

Това обяви промоутърът на световния шампион - Еди Хърн, който изтъкна, че приоритетът е сблъсък да се проведе на британска земя, дори и това да наложи да се случи пред по-малко зрители, което ще доведе до по-малки приходи от билети. Първоначално срещата бе насрочена за 20 юни на новия модерен стадион на Тотнъм - "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" в Лондон, но двубоят бе отложен за неопределено време заради пандемията от COVID-19. Все още не е ясно кога в страната ще могат да се провеждат спортни събития пред публика, но от лагера на Джошуа са решени да организират мача на своя земя.

"Работим с идеята, че няма да има как да проведем мача на съоръжение с размерите на стадиона на Тотнъм. Нашият абсолютен приоритет е да направим мача във Великобритания. Ще е страхотно спортът да се завърне тук, бизнесът да се завърне, да имаме мач за световната титла на наша земя. Има интерес от Близкия и Далечен изток за домакинство на двубоя, както и от Хърватия. Но ние искаме да бъде тук и вече започнахме да разглеждаме по-малки зали. Не мисля, че мачът ще се случи пред празни трибуни. Ако може да уредим някакъв брой зрители, ще го направим като ексклузивно събитие във Великобритания", обясни Хърн.