Тервел Пулев изрази благодарност за подкрепата, която е получил преди, по време и след мача с Джоел Ходжгрийн. Три рунда бяха достатъчни на българския боксьор да спечели битката в зала "Хангара" в Коста Меса. Пулев призна, че болката в реброто му е създала проблеми, но се радва, че е успял да я превъзмогне. Той разкри и как се е променила тактиката му на ринга след травмата. 
 
Ето какво написа Тервел Пулев във Фейсбук:
 
"Благодаря на всички за подкрепата! Благодарности на всеки, който е свързан и се труди за Тийм Пулев. Мениджъра, треньорите, специалистът за храненето и всички останали, които остават малко или повече в сянка!
 
Поздравяваме се с успеха въпреки травмата в реброто, получена в самото начало на мача.
 
След това се наложи да бъда много осторожен за защитата на тази зона. Прибрах лявата ръка плътно до тялото, което малко промени играта ми - "отсъстваше" предната ръка. Въпреки всичко се опитвах да поддържам ритъма на играта, а и противникът ми да не усети, че изпитвам прорязваща болка. Чувах указания да използвам предностоящата ръка, но не смеех да допусна повторен удар на същото място. 
 
В ъгъла дадох знак на кътменът да сложи ледарката върху мястото на болката. Минаха ми всякакви мисли по време на тези 3 рунда. Радвам се, че успях да се събера, да притискам американеца и да  грабна победата от една трудна ситуация. Но така е и по-сладка победата!"