Олимпийският медалист - Тервел Пулев от вчера работи като доброволец в Спешното отделение на болница "Софиямед". Ето как той мотивира решението си за тази своя инициатива и как се чувства.

"Така го усещам, че трябва да бъде. Сятам, че сега е моментът, в който трябва да отдалечим всички отрови като злоба и лицемерие, да помислим върху тях. Не е само физическият труд в спешното отделение", започва той.

"Задачите, които ми възлагат, не са много сложни. Не е нещо, с което не мога да се справя. Те ще кажат дали успявам, не е ОК аз да си правя самооценка. Действително имаше малка доза страх преди да дойда в болницата. Наистина, казваш си - отивам на първа линия, дали не е опасно. Но започнем ли да мислим за тези неща, ще започнем да се притесняваме. Затова съм дошъл, без да се притеснявам и вярвам, че и това ще мине", продължава по-младият от братята Пулеви.

"Няма какво толкова да пазим телцата си, да сме толкова суетни. Малко трябва и душите си да отворим. Трябва да бъдем по-широко скроени. Брат ми Кубрат се опитва да говори мъдро, да обяснява ситуацията. Какъвто го познавате вие, такъв е и с нас", сподели Тервел Пулев пред БНР.