Германският боксьор Махмуд Чар, който е настоящ световен шампион във версия Световна боксова асоциация (WBA), ще  защитава воя пояс срещу българската звезда Кубрат Пулев в София.

„Бях поканен от господин Гоцев да се бия в България за първи път през 2017-а година. Градът е красив. Всички трябва да дойдат да гледат битката и да се насладят на това страхотно място. Кубрат е страхотен боксьор, страхотен боец. Преди бяхме заедно част от „Зауерланд“. Знаем се от много време. Ние сме приятели, но това е състезание. Радвам се, че ще се бием с него“, заяви Чар пред медиите на пресконференцията на Кубрат.

Снимки: LAP.bg
45 снимки

Чар, който е роден в Бейрут през 1984-а година, е в серия от три поредни победи. За последно германецът нокаутира Нури Сефери на 21-и декември 2022-а в Хамбург. Той има 38 мача, 34 победи, 20 нокаута и 4 поражения в кариерата си.

„Впечатлен съм от упоритостта на Кубрат. Видяхме как два пъти се би за световна титла. Благодарен съм, че сега съм тук. Част от едно невероятно шоу. Това е големият шанс на Кубрат - мач за световна титла. Тренираме постоянно. Както той, така и аз“, каза още Чар.

Снимки: БГНЕС / BGNES
10 снимки

„Аз съм боец. Не се бия за пари, бия се за това да оставя наследство. Ако се биеш само за пари, ти си загубен. Всеки знае моята история. Че бях бежанец от Ливан, че съм израснал на улицата, че съм бил в затвора, че ми оперираха и двете тазобедрени стави в рамките на един ден. Въпреки всички тези препятствия, никога не се предадох, никога не се отделих от пътя си. Днес съм тук, за да се бия с един от великите боксьори в тежка категория - Кубрат Пулев. Това е моят съвет към всички. Никога не се предавайте, Бог има план за всеки от вас. Работете здраво и един ден ще получите всичко, за което сте мечтал“, коментира още Чар.

Германецът се закани, че ще спечели мача и ще си докара нови 15 000 фена от България. Според него това ще се случи, тъй като „Пулев е чудесен боксьор за европейското ниво, но той няма качествата да бъде световен шампион“.