Боксовият промоутър Еди Хърн обяви, че ще организира гала-вечер насред улицата за първото си шоу в САЩ от началото на пандемията от коронавирус.

На 15 август британецът ще направи шоу в Тълса, Оклахома, като няма да използва зала или стадион, а ще постави ринга за двубоите на открито.

„Очакваното с нетърпение от Еди Хърн завръщане в САЩ ще блокира улиците в центъра на Тълса. Няма да има фенове, ще се спазват строги мерки за дистанция и медицински протокол, а рингът ще е в средата на улицата и ще осигури зашеметяваща сцена за експлозивна нощ“, се казва в официално прессъобщение.

Гала-вечерта ще предостави на феновете 6 двубоя, като 2 от тях ще бъдат за титли. Основното събитие е Хулио Сезар Мартинес срещу Макуилямс Аойо за пояса на WBC в категория „муха“, а преди него Сесилия Брейкаус и Джесика Маккаскил ще се изправят една срещу друга за поясите в полусредна категория на WBA, WBC, IBF и WBO.

В подгряващ двубой ще се бият Шахрам Гиясов и Франсиско Рохо (лека категория), а Марк Гастро („перо“), Никита Абабий (средна) и Реймънд Форд („перо“) все още чакат да научат имената на съперниците си за вечерта.