Шумно лансираният обединителен мач в тежката категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри няма да се състои в обозримо бъдеще. Причина за това е нежеланието на Световния боксов съвет (WBC), чийто пояс е притежание на Краля на циганите, да направи нов компромис със задължителния претендент. В момента с този статут е Дилиън Уайт, който заплаши да съди организацията, ако не получи шанс за титлата.

„За нас по-важна е задължителната защита с посочения от нас претендент – обяви президентът на WBC Маурисио Сюлейман. - Дилиън Уайт ще има право на своя мач след третия сблъсък между Фюри и Дионтей Уайлдър. Много е хубаво, ако Фюри е постигнал съгласие за мач с Джошуа, но дотогава има да се случат ред други неща", допълни още Сюлейман.

Това е добра новина за най-добрия български боксьор Кубрат Пулев, тъй като Джошуа, който е притежател на останалите 3 шампионски титли няма да има друг избор освен да се изправи срещу задължителния претендент за пояса на IBF. Както е известно, двете страни все още преговарят за дата и място, но до крайно решение все още не се е стигнало. По думите на Кобрата вина за това има лагерът на анличанина.