Тайсън Фюри го направи. Британецът срази по забележителен начин непобедения до този момент шампион на WBC - Дионтей Уайлдър (вече 42-1-1, 41 К.О) чрез технически нокаут в седмия рунд на двубоя им рано тази сутрин в меката на хазарта - Лас Вегас и грабна короната на Световния боксов съвет.

GettyImages
33 снимки

Първата им среща на 1 декември 2018 година завърши наравно, а сега, след като Циганския крал завоюва шампионския пояс, разкри дали ще има трети мач между двамата:

"Той има клауза за реванш в договора, но току-що загуби, а аз спечелих. Не съм концентриран върху още един бой. На кого му пука? Нека се насладя на победата", заяви той. По-късно на пресконференцията си Тайсън Фюри разкри, че няма търпение за следващия си мач, който може да е реванш, ако Уайлдър пожелае. Оказа се, че американецът има срок от 1 месец, в който да активира клаузата за трета среща. Дионтей като тогавашен актуален шампион е поставил стандартната точка в споразумението за реванш. От екипа му не се казаха дали третата битка ще е моментална, но бяха категорични, че такава ще има. 

"Никой няма да ме пита за Джошуа, защото той можеше да е тук тази вечер, но не беше. Аз грабнах този шанс. Аз дойдох в Америка и казах, че ще се насладя на тази война", продължи шампионът на WBC.

"Победих Кличко в Германия, победих Дионтей Уайлдър в Лас Вегас, какво повече? 2 пъти световен шампион на списание "Ринг" - едва вторият човек в историята, шампион на WBC, линеен шампион на света, №1, това е!", завърши изказването си Фюри в интервю след сблъсъка.

Дионтей Уайлдър има един месец да активира клаузата за реванш в договора си с Тайсън Фюри. Това стана ясно на пресконференцията след втората среща между двамата бойци, в който Циганския крал спечели титлата на Световния боксов съвет.

Уайлдър в качеството си на тогавашен актуален шампион е поставил стандартната клауза за реванш.

От екипа му не се ангажираха да обявят кога ще е третата митка между двамата гиганти в професионалния бокс, но бяха категорични, че такава ще има.