Българския боксьор Кубрат Пулев сподели, че все още не е напълно сигурно дали мачът с Антъни Джошуа ще се проведе, тъй като няма официално потвърждение от английска страна. Той все пак обяви партньорството си с Winbet за големия мач. 

Пулев демонстрира завидно самочувствие, обявявайки, че на моменти на тренировки се чувства на практика непобедим, като самият той е изненадан от добрата си форма на моменти. 

Боксьорът не пропусна да изтъкне голямото значение на този мач за България, обявявайки, че това ще е спортното събитие на последното десетилетие за нашата родина. Той обеща и подобаващо представяне срещу английския си съперник Антъни Джошуа. 

18 снимки

„От самото начало Winbet повярваха в мен и брат ми. Те самите най-първи откриха, че в бокса си заслужава и се стремя интересът ни да е общ. За мен е важно отсрещната страна да е доволна и винаги съм бил максимално коректен. Влагал съм се във всички общи начинания, защото това е важна подкрепа за всеки спортист. Благодарен съм за съвместната ни работа през години и се радвам, че отново ще работим заедно. Те са един уникален екип и в техните зали има наистина уникални хора. Те също проповядват като мен българщината и това още повече ме запали към съвместна работа. Надявам се и вярвам, че и заедно ще успеем да постигнем целите си“, започна Кубрат.

„За да бъдем коректни изрично ни помолиха да не правим коментари за мача с Джошуа, така че положението е малко сложно. Все още не е сигурно дали ще се стигне до мача. Не очаквах, че ще има проблем с това, че аз го обявих, но това си е тяхно право“.

„Лагерът на Джошуа настояваха да бъдат те домакини. Господ обаче завъртя така нещата, че публиката няма да играе роля, защото почти няма да я има. Не мисля, че залата е толкова важна. Аз самият вярвам силно в собствените ми сили и не вярвам, че публиката може да обърне развоя на срещата. Оттук нататък е въпрос на подготовка“.

„Един такъв мач би бил огромен успех за мен самия на първо място, както и за България и българския народ. Това все пак би бил мач за 3 световни титли. Премотивиран съм и отговорен, усещате, че сме в сериозна подготовка и очакваме да се обяви мача на живота ми. Това ще е събитието на десетилетието за България също“.

„Опитът е безценен, затова сме на този свят, да сдобием този опит и да го предадем на децата си. Това е смисълът на живота. През 2014-та, в мача с Кличко, бях напълно сам, след като и самият ми тим беше против мен. Бях сам срещу всички, брат ми може да потвърди това. Въпреки всичко останах спокоен и стабилен, но нямах самият опит на самия ринг. Вече смятам, че притежавам този опит, взел съм си поуките и съм по-закоравял боец, който няма да допусне такива лесни грешки. Ще се опровергая в предишното си твърдение, но тогава публиката беше част от причина да не бъда напълно концентриран. Това обаче е част от опита, който всеки спортист сдобива с годините“.

„Виждате, че мачът още не е обявен, така че тренирам спокойно и се чувствам в супер форма. Чудя се понякога как изобщо мога да бъда победен, изумявам се от себе си понякога. Ще видите един съвсем различен Кубрат, ако бъде обявен такъв мач“.

„За мен е важно аз да съм в оптимална форма. Проучваме Джошуа като игра, но състоянието го видяхте. Загуби от един човек, който изглежда като шофьор на международна транспортна компания. Трябва да вярвате в българската сила и в Кубрат Пулев, защото ще видите как мачкаме елегантно и грубо. Най-важно е какво се случи в ринга“.

„Смятам, че има много несигурни моменти заради пандемията. Не е лесно да се организира мач в такива условия. Особено такъв мач изисква и малко късмет, за да се състои. Може да се разболееш и всичко да се осуети. Пазя се, но не се притеснявам от нищо. Готов съм да се целувам и с жена с коронавирус, ще си изпробвам тъкмо имунната система“.

„Аз винаги гледам от положителната страна и никога не усещам напрежението. Всички сме тук, за да сме щастливи, а не в ада. Единственият враг на човек е самият той“.

„Всеки мач за мен беше с голям залог, защото нямаше как да стигна до такъв мач. Това, че не съм играл от 2 години означава, че съм зареден за битка. Ако един войник е уморен и няма настроение, то нищо няма да стане. Тази пауза няма да се отрази зле върху мен“.

„Коментирали сме „O2 Арена“ в Лондон, но генерално за мен няма значение къде е позициониран ринга. Важно е какво се случи в него, стига да се стигне до мач. Джошуа си е Джошуа, но ние хората обичаме да възвеличаваме определени личности. Анди Руис беше 8-ми в ранглистата и с един мач стана първи. Животът е един драматичен филм, така че човек трябва да е позитивен и да остане спокоен“.

„Безспорно Джошуа има силен удар, както и по-хубав тен. Към Джошуа имам повече уважение, отколкото към Кличко. Мръсните номера с Кличко ми дойдоха в повече. Видя се в следващите мачове с Тайсън Фюри. Мисля, че проправих пътека за българския бокс и мога да съм полезен на следващите поколения. Вече съм опитна бойна машина, която отива да мачка здраво“, завърши Кубрат Пулев.