Българският ММА боец, Благой Иванов - Багата, ще се изправи срещу бразилската звезда Аугусто Сакаи в следващия си сблъсък в октагона. Според родната ММА легенда, Росен Димитров - Близнака, българинът ще срещне сериозна трудност. Петият мач на българина в UFC ще се състои на 9 май в Сао Пауло, Бразилия. Битката ще се проведе в емблематичната 10-хилядна зала "Хинасио до Ибирапуера".

"Коментирахме съперника с бащата на Благой и според мен е доста опасен", заяви Росен Димитров, който е дългогодишен съотборник на Багата. -

"Сакаи направи три победи в UFC. Нокаутира за по-малко от минута коравия поляк Мачин Тибура. Определено ни очаква тегав мач, но мисля, че Багата ще бие."

Сакаи има 14 победи, от които 11 с нокаут, и 1 загуба. 196-сантиметровията здравеняк е на 28 години и идва от бойната столица на Бразилия - Куритиба.

"Повече нокаутира своите съперници, но е грамотен и на земя. Успява бързо да се изправи", направи анализ Росен Димитров за читателите на "България Днес".

"Багата трябва да пренесе боя в партер с борба, както беше в мача с Дерик Люис. Багата няма никакви притеснения да се бие на чужда територия. Притежава желязна психика. Важното е да бъде здрав, да се подготви добре и стратегически да изиграе правилно срещата", заяви Димитров.