Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински откриха Държавното първенство по бокс за жени и девойки в зала "Дунав".

Инински благодари на министъра за съвместната работа и увери присъстващите, че винаги, когато боксът е имал нужда, Кралев е бил насреща и е помагал.

"Пожелаваме успех на Красен Кралев и съм сигурен в победата му, защото в бокса винаги сме били обединени", заяви още Красимир Инински.

От своя страна Кралев благодари на Българската федерация по бокс, че стриктно спазва календара, както и на Илия Сяров - изпълнителен директор на боксов клуб "Русе", който като домакин е осигурил перфектни условия за провеждане на първенството при спазване на всички противоепидемични мерки.

"Убеден съм, че ще покажете най-доброто от себе си. Пожелавам успех на всички", обърна се Кралев към състезатели и треньори при старта на първенството тази вечер.

Министърът пожела успех и на шампионките ни за предстоящите Олимпийски игри. Сред тях са световната и европейска шампионка Станимира Петрова, както и европейската шампионка и сребърна медалистка от световно първенство Стойка Кръстева.

В Русе през следващите дни за медали ще се боксират и националните ни състезателки - европейската вицешампионка Севда Асенова, бронзовата медалистка от световно първенство и трета на Европейските игри Габриела Димитрова, както и Мелиз Юнузова - европейска вицешампионка при жените и европейска шампионка за девойки.

В Държавното ще се включат над 100 състезателки, които ще премерят сили до 25 март в зала "Дунав".