Най-добрият български боксьор в лицето на Кубрат Пулев и световният шампион в 3 категории Антъни Джошуа вероятно ще се бият в по-малка зала. Все пак планът е тя да бъде в Лондон, без да се променя градът, където ще се проведе събитието.

Сблъсъкът за поясите е насрочен за 12 декември в лондонското бижу край река Темза "O2 Arena". Организаторите обаче дискутират вариант да се преместят на друго място, тъй като към този момент публика няма да бъде допускана. В същото време разходите по наемане на залата са много по-големи, отколкото ако срещата е в друго съоръжение, което ще бъде по-удобно и за осъществяване на телевизионното излъчване.

Преди дни мениджърът на Джошуа - Еди Хърн, сензационно обяви, че мачът може да не се състои в Англия, а в друга страна. Причината е липсата на публика на Острова, заради което приходите ще бъдат с 8 милиона паунда по-малко.

"Няма друго място. Лондон е градът. Еди Хърн обича да държи всички на нокти. Това е неговият стил. Изчакваме до 4 декември, за да знаем със сигурност дали няма да има публика. Може да се променят нещата в това отношение, но е сигурно, че Кубрат ще се бие на 12 декември в Лондон", заяви представителят на българина Ивайло Гоцев.

Засилването на пандемията промени тренировъчните планове на Пулев. Той искаше да направи лагер в Германия, където да се събере със своя треньор Ули Вегнер. Проблемите с пътуването наложиха импровизация и адаптация на тренировките. В момента Кобрата се готви на високопланинската база "Белмекен", където разполага с качествени спаринг партньори.

"Имаме точен план, който в момента се провежда. Кубрат е в отлична форма. Има екип от треньори, а Ули Вегнер ще пристигне в България. Вижте какво става по света. При нас е по- добре. Спазваме всички мерки за безопасност", допълни Гоцев пред "България днес".