Мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев разкри, че много държави искат да организират двубоят срещу Антъни Джошуа за титлата в тежка категория на IBF. Той коментира и възможността мачът да се проведе в Хърватия.

„Имаме много солидна оферта за мача на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа. Уважаваме промоутърът на британеца Еди Хърн и затова следим как върши нещата си в Близкия Изток и търси място за двубоя. Всички се съгласихме да изберем най-доброто предложение за сблъсъка, което не изключва и Лондон, но трябва да се променят правилата заради пандемията. Засега не изглежда положително да го организираме в английската столица, както от беше планирано. Ще изслушаме всички оферти, които идват от цял свят“, зави Гоцев пред ESPN.

“Единственото желание на Джошуа е този двубой да се проведе във Великобритания, но аз не съм фен на мач пред празни трибуни. Дори да има малко фенове, ще трябва сериозно да обмислим такъв вариант. Има много държави, които искат да организират подобен двубой. Хърватия е тази, която подкрепя Кубрат“, добави още промоутърът.

„Пула Арена е амфитеатър, който е построен по време на Римската империя. Има страхотна история и двамата ще се бият като истински гладиатори“, каза Гоцев.

В същото време Еди Хърн сподели, че иска Антъни Джошуа да проведе мач през 2020 година.

„Определено ще проучим вариантите къде да проведем мача. Все още искаме да организираме сблъсъка във Великобритания. Но мислим и върху други варианти. Не сме готови да няма мач на Антъни през 2020 година. Това ще бъде цяла година, в която не се е качвал на ринга. Ще прегледаме всички варианти и ще вземем решение“, каза британецът.