Първият сблъсък между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри ще се състои на 24 юли в Саудитска Арабия, а реваншът ще е догодина на стадион „Уембли“ в Лондон. Това съобщи мениджърът на Джошуа – Еди Хърн.

„Датата не е окончателна и може да се промени с няколко дни. По принцип не искахме да се конфронтираме с Олимпиадата, но ако се наложи, ще го направим“, обясни Хърн.

Това обаче може да се окаже в ущърб на Джошуа, който ще бъде без треньора си Роб Маккартън, който е наставник и на националния отбор на Англия и ще бъде на игрите в Япония.  

„Знам, че двамата са дискутирали точно този проблем и смятам да се справим с него. За мен лично този мач е по-голям от Олимпийските игри“, допълни Хърн.

Според него няма забавяне в обявяването на двубоя.

„Просто пропуснахме няколко срока, но наваксваме. Всичко се съгласува. Това не е малка сделка, за да минем с едно прочитане на договора  - и готово. Но няма забавяне в генерален смисъл. Смятам, че става въпрос за дни, ако не и часове“, твърди Хърн.

Фирмата на Хърн „Мачрум“ е главен организатор на двубоя, но трябва да има пълното съгласие на „Топ Ранк“, която движи нещата на Фюри.

Двамата британци ще излязат в битка за абсолютния световен шампион в свръхтежка категория. Такъв не е имало от 80-те години на миналия век, като последният също е англичанин – Ленъкс Луис. / „24 часа”