Легендата на бокса Майк Тайсън разкритикува Флойд Мейуедър, че изобщо е приел да се бие срещу безименен аматьор.

Критиката бе споделена в интервю на Тайсън в Инстаграм по повод двубоя на Мейуедър с ютюбъра Пол Уогън. Последният издържа 8 рунда и дори разклати боеца.

В срещата нямаше съдии, а боксьорите дори не принадлежат към една и съща категория и битката не съвпадна с никакви боксови правила, защото не спазва протоколите и дори не достигна нивото на спаринг сесия.

Динозавъра обясни, че такъв двубой дори обижда. "Мисля, че Флойд трябва да остане в играта, но не мисля, че трябва да се бие в тежка категория. Трябва да продължи да се бие с момчета със собственото му тегло. Какво, по дяволите прави? Да се бие отново с Пакиао!", каза Железния Майк, който миналата година се би в демонстративен мач срещу Рой Джоунс.

Президентът на UFC Дана Уайт също беше критичен. "Точно това е бил боксът винаги. Създавате шум около битка, за която казвате  „о, това ще бъде вълнуващо ", а след това го гледате и изключвате телевизията. Мисля, че пропилях една нощ. Не искам хората да се чувстват така, когато изключват телевизора след среща на UFC ", каза Уайт пред UFC Арабия.