САЩ са отказали достъп на Кубрат Пулев в страната заради неточна виза, става ясно от съобщение на граничните власти. В неделя беше съобщено, че българският боксьор е бил депортиран, след като е опитал да пътува за Лас Вегас и да гледа срещата за световната титла между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри.

Пулев отрече да е депортиран от САЩ, обяснявайки, че е "имал леки проблеми с визата, но е на територията на страната".
 
"Известният български боксьор Кубрат Пулев е пристигнал на международното летище "О Хеър в събота, 22 февруари. Господин Пулев е предоставил негова туристическа виза и е информирал служителите, че получава приходи от промотиране и боксови мачове в САЩ. На господин Пулев му е отказан достъп заради неточна виза и той напусна САЩ на 22 февруари в 9:30 ч. вечерта", гласи отговор на граничните власти до Би Ти Ви.

12 снимки

Пулев е трябвало да представи т.нар. бизнес виза (0-1), която се дава за изключителни постижения в науката или спорта. Причината е, че българският боксьор е пристигнал в САЩ, за да промотира срещата си с Антъни Джошуа.

По-късно в профила си във "Фейсбук" Пулев даде ново разяснение. "Колкото до появилите се информации във връзка с моята виза, имахме леко недоразумение, което преодоляхме в движение".
 
Пулев е официален претендент на IBF и трябва да се бие за световната титла с Антъни Джошуа. След победата на Фюри над Уайлдър българинът обяви, че щабът на Джошуа опитва да избяга от мач с него.
 
"Еди Хърн (мениджърът на Джошуа) така, както очаквахме, иска да избяга от мач с мен и иска да играе мач с Фюри, който пак е към "Топ ранк" (агенцията, с която работи и Пулев). И това ще стане ясно. Очаквахме, че тупа топката, за да дойде този мач".