Представителят на BKFC за България Любомир Геджев и организатор на голямата бойна вечер BKFC – бой с голи ръце, беше много доволен и заяви категорично, че второто издание е било наистина много по-добро от първото. Той сподели, че е получил комплименти лично от президента на организацията.

„Първото, което искам да кажа е да благодаря на нашата мачмейкърка Марчела Гюрова, която направи най-уникалната файт-карта. Между другото, един от леко скучните мачове беше мой избор. Всичко друго беше нейно и получихме комплименти още на четвъртия мач от президента Дейвид Фелдман. Началото беше уникално, според мен. Нямам думи, много съм доволен“, заяви Геджев пред Gong.bg.

„Женският мач беше интересен, защото това беше първи такъв в България в BKFC. Това е просто втория ивент, така че няма някаква дълга история да сме нямали жени. Мисля, че много бързо вкарахме женска среща, което е добре, според мен, защото това навлиза все повече. Жените и те тренират, и те са бойци. Мисля, че беше интересно. Трябва да подбираме все още други женски състезателки и да им даваме възможност“.

„Това са едни изключително смели и храбри мъже, които показаха сърца на лъвове. Това не беше мач, а битка. Както беше много зрелищна и кървава, но нямаше излишна агресия. Не беше нищо лично, това беше просто бизнес. Обаче и двамата дойдоха за бизнес и го показаха. Нямаше стъпка назад, нямаше колебание дори след нокдауните и по-силните удари. Тони Маркулев е със скъсан бицепс, което разбираме едва сега. Калоян успя да се закрепи и да обърне след доста тежки удари в първия рунд. Нямам думи!“.

„Мога да кажа, че първото събитие не мина толкова гладко, вътрешно. Надявам се за зрителите да е било добре, да не са усетили нашите организационни проблеми. Но, определено, това събитие беше далеч по-добро. Получихме подкрепа на няколко екипа от BKFC, които ги нямаше миналия път, което също оказа влияние. Наистина, с далеч по-силен ентусиазъм, и аз навлизам в това нещо и нямам търпение за следващото издание“, допълни още Геджев.