В навечерието на битката за световната титла в тежка категория срещу Антъни Джошуа на 12 декември Кубрат Пулев говори пред Betway Insider за това как смята да спечели и да шокира света. Въпреки че Джошуа е фаворит в онлайн залаганията, българинът е уверен, че неговата психическа устойчивост ще му помогне да "изложи" шампиона пред целия свят. 
 
- Какви слабости открихте в играта на Антъни Джошуа?
- Наблюдавах внимателно битките му. Той има добър стил и е отличен боксьор, но му липсва психическа устойчивост.  Това е нещо отвътре, в кръвта на човек, и той го няма. Аз знам, че съм с по-твърд характер. И затова ще го победя.
 
- Къде е ключът към победата в тази битка?
- Това ще бъде игра на ума, като шахматна партия, с единствената разлика, че краят ще дойде светкавично. Мога да кажа на феновете, че ще докажа, че са идолизирали грешния човек. Ще го изложа пред света за втори път.
 
- Миналата седмица Джошуа се зарече да ви "задуши" - какъв е вашият отговор?
- Сигурно е научил това от Анди Руис, защото така му се е случило. Нека видим какво ще стане.

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев

източник: Gulliver/GettyImages

 
- Ще разкриете ли как се подготвяхте за битката?
- Изминавах 10 км за 50 минути в планината Пирин в югозападна България, за да подготвя издръжливостта си. Изкачвах и известния връх "Зъбчето ", който има наистина труден терен и достига до около 2 600-2700 м височина, където въздухът се разрежда. Тренирах и в известния олимпийски спортен комплекс Белмекен. Това е базов лагер на голяма надморска височина, далеч от шума на града. За мен Белмекен е място за изграждане на ума и тялото.
Физически и психически се чувствам много добре, готов съм за битката. И мога да ви уверя в едно: Джошуа може да е виждал някои много добри противници, но не е виждал нещо като мен на ринга досега. 
 
- Това е вторият ви опит за световна титла, първият беше срещу Владимир Кличко - какво научихте, което ще ви помогне да спечелите този път?
- Научих много, много уроци от мача срещу Кличко. Имах грешна стратегия - не се държах на дистанция и допуснах доста грешки. Не успях да покажа на какво съм способен срещу Кличко Но позволете ми да кажа, че това няма да се повтори. Физически бях подготвен, но бях твърде зелен, за да бъда на голямата сцена. Но това беше опит и сега съм готов. Опитът, който добавих през годините, ще бъде безценен.
 
- Липсата на фенове ще окаже ли влияние?
- Със сигурност ще бъде в моя полза, ако няма фенове, защото 85 процента биха били британци. Но аз съм фокусиран върху това, което трябва да направя на ринга.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.