Мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев намекна изненадващо, че българският боксьор може да смени спорта, в който се състезава. Пулев ще участва в събитие, което съчетава правилата на бокса и ММА, в Тексас, САЩ на 27 ноември срещу Франк Мир.

"Искаме да опитаме Triad Combat и да се бием с големи шампиони като Франк, след това ще видим накъде ще потеглим, ще се оглеждаме за най-добрите бойци на ММА и ще продължим с това", заяви Гоцев пред "Betway".

По този начин Гоцев потвърди, че битката срещу Мир няма да бъде еднократен експеримент на триъгълния ринг от страна на българския боксьор, който като професионалист в своя вид спорт от 2009 година насам е записал 30 мача - 28 победи и 2 загуби.

Франк Мир има само една битка в професионалния бокс. През април тази година американецът загуби от Стийв Кънингам с нокаут.

Съперник на Кобрата първоначално бе 44-годишният бивш шампион на UFC Витор Белфорт, но той сам е отказал да се бие с Пулев. По този повод Гоцев обяви: "Белфорт осъзна, че ще се бие с истински боксьор в тежка категория, който е умел и е в добра форма. Така, че съм сигурен, че си направи сметката и осъзна, че след победата срещу Холифийлд не би искал да бъде разбит, защото Кубрат това щеше да направи. Той щеше да си отмъсти за света на бокса".

„ Витор е по-малогабаритен. Всичко, което знам, е, че той се оттегли и Франк Мир се съгласи - един голям, истински шампион в тежка категория и бивш шампион на UFC", завърши промоутърът.