BKFC отново се завръща в България само няколко месеца след първото си издание у нас. Със сигурност отново любителите на бойните спортове ще могат да се насладят на още много интригуващи битки на ринга, но една от тях приковава по-сериозно внимание. В предишното си участие на тази гала вечер Калоян Колев спечели с технически нокаут, поради проблем в екипировката на противника си, но сега ще има шанс да покаже уменията си срещу коравия боец Тони Маркулев. А как е решил отново да се бие, какво е предимството му пред Тони Маркулев и какво означава този спорт за него, ще разберете лично от него. Калоян Колев в специално интервю за Gong.bg

Казвам здравей на Калоян Колев, бъдещ участник на BKFC. Как върви подготовката ти?

Здрасти, подготовката ми вече приключи доста добре. Остава само килограмите да оправим. Вървим много добре и сме спокойни. Всичко мина наред.

Това ще бъде твое второ участие само в рамките на няколко месеца, но все пак трябва да те питам. Има ли притеснение?

Не, притеснение никога не е имало. Може би има някаква предстартова треска, което е нормално. Всеки човек има емоции, които изпитва преди състезание, но те са нормални. То, ако ги няма, значи не го искаш прекалено много.

След първото ти участие, затвърди ли се мнението ти, че боксьорите нямат предимство в такава среща?

То не е чист бокс, защото дистанцията е съвсем различна и не можеш да изпълняваш такива техники. По-скоро се доближава до ММА в стойка, защото дистанцията е по-голяма и не може да се застава в глуха защита, защото с голите ръце ударите минават по-лесно.

Смяташ ли, че това издание на BKFC може да надмине по популярност предното ю?

Според мен ще надмине, защото очакванията са много големи. Има доста класни състезатели, а и чужденците са доста добри.

Ти ще се биеш в главния мач срещу Тони Маркулев, какво е мнението ти за него и като цяло за самия мач, който ти предстои?

Тони ми прави много добро впечатление, доста добре се изказва и по интервютата. Наистина уважавам момчето и му оценявам труда. Това си е една спортна среща, в която единият трябва да излезе победител и всеки ще се стреми да го направи. Никой не излиза за загуба или горе долу да „замаже положението“. Мисля, че и двамата ще дадем всичко, което можем.

В шеговит тон, той пред нас заяви, че предимството му пред теб е, че е по-нисък. Какво смяташ ти?

За мен това не е предимство, колкото си по-висок е по-добре за това, защото дистанцията по-голяма и “range” е по-голям.

А твоето предимство какво е?

Всеки си има някакви предимства, според мен моето е, че го желая много и ще дам всичко от себе си.

Освен твоята среща, която е главна. Коя друга би ти била интересна за наблюдение ?

Не мога да кажа коя, всички ще се много интересни. Трябва да се види на живо и мисля, че в този стил не може да кажеш кой ще е победител, защото един удар е решаващ.

Първото ти участие на BKFC завърши почти без бой. Откъде дойде сега предложението да се биеш ? Любо Геджев или ти го потърси?

Любо Геджев ми предложи, за което му благодаря и на организаторите, че ще се състои тази среща. Наистина мисля, че ще е доста зрелищна. По принцип мислех да не участвам повече в това издание, но тъй като ме потърсиха и направиха предложение нямаше как да не го приема, за такава среща, която мисля ще се хареса от доста хора.

Какво е мнението на семейството ти за този мач, предполагам са си отдъхнали предния мач, когато са видели, че не си получил сериозни наранявания. Сега как е?

От предишната ми среща мисля, че най-доволна беше жена ми, че така се получи без бой. Те винаги са ме подкрепяли за моите срещи и винаги са били зад мен, и знаят, че го правя с удоволствие и то ми е като не хоби, то ми все едно като втората любов.

След като предишната ти среща завърши без дори да се изпотиш, може би дори, сега в кръга на шегата, ако стане нещо, носиш ли резервни обувки за Тони и звънял ли си му да го питаш за номер?

Не съм му звънял, но е хубаво всеки един от нас да си вземе, за да не взема пък аз да се хлъзгам, че ще се срамно.