Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа е спечелил 32 млн. паунда в рамките на една година без дори да се качва на ринга. Това стана ясно, след като британецът регистрира името си като търговска марка. То е използвано за редица продукти като дрехи, обувки, тоалетни принадлежности, диетични продукти, слушалки, компютърни игри и боксови принадлежности.

Официално: Кобрата и Джошуа подписаха договора

Простите сметки показват, че Антъни Джошуа е печелил повече от 600 000 паунда на седмица. Това го прави един от най-високоплатените спортисти на Великобритания.

Справка в регистрите показват, че компанията на Джошуа Sparta Promotions е регистрирала приходи от 36 89 413 паунда до 28 февруари тази година. За сравнение, на тази дата миналата година в сметката на компанията е имало 4 967 379 паунда. Това означава, че Джошуа е регистрирал печалба от близо 32 млн. паунда. Чистата сума, която боксьорът е прибрал е в размер на 29 млн. паунда, докато в същото време има да получава 10 128 030 паунда от кредитори. Джошуа е платил данъци в размер на малко над 2 млн. паунда.