Промоутърът Ивайло Гоцев, който за втори път изведе Кубрат Пулев до претендентската позиция за титла на IBF в тежка категория, призна, че следващият мач на Тервел Пулев ще бъде през март. Той разкри и къде ще се проведе следващият двубой на българина след победата му над Дишон Уебстър в зала "Колодрума".

"Вече мислим за следващата битка. Дори сме в преговори за евентуални съперници. Боят ще бъде в САЩ, където Тервел и Кубрат се радват на изключителна популярност. Може да бъде в Чикаго или Лас Вегас. Тервел вече знае какво е усещането да се бие в 12 рунда и се справи много добре. Той изглеждаше свеж по време на целия мач срещу един много корав съперник, какъвто е Уебстър. Сега Тево е готов за нови битки", заяви Гоцев.

"Най-важното и позитивното нещо от тази вечер бе, че Тервел се превърна в главен герой на сцената на световния бокс в полутежка категория. Той показа, че е боксьор, с когото всички ще трябва да се съобразяват оттук нататък. Тево вече има две титли - Европейска и Интерконтинентална, което говори дистатъчно за качествата му", категоричен бе той.

Мениджърът е убеден, че победата в Пловдив ще донесе на Тервел Пулев място в Топ 15 на ранглистата на WBA.

"Със сигурност Тервел ще се изкачи в ранглистата, но предстоят разговори със самата организация WBA. Мисля, че място в Топ 10 или Топ 15 е напълно реално. След това продължаваме да преследваме основната цел. А тя е позицията на претендент номер 1 за пояса на WBA. Убеден съм, че най-доброто за българския професионален бокс предстои. В момента той изживява ренесанса си и виновници за това са братята Кубрат и Тервел Пулеви. Обещавам на феновете още много позитивни емоции", завърши Гоцев./Меридиан мач