Хвърлената кърпа от лагера на Дионтей Уайлдър в седмия рунд по време на мача с Тайсън Фюри очевидно не е било планирано действие. Впоследствие съдията спря двубоя и отсъди ТКО в полза на британеца.

Getty Images
33 снимки

Уайлдър, разбира се, никак не бе доволен от решението. Той беше притиснат в ъгъла на ринга, но се защитаваше интелигентно и дори контрираше ударите на Фюри.

Главният треньор на Уайлдър - Джей Диас разказа своята гледна точка:

"Аз съм главният треньор и обикновено главният треньор е начело на ъгъла на боксьора по време на мач. При нас обаче структурата прилича повече на американския футбол, където има главен треньор, но решенията се взимат от координатора на атаката и координатора на защитата. Марк (Марк Бриланд, помощник-треньор) каза в един момент, че обмисля да хвърли кърпата по време на мача, още не беше седмия рунд. Аз му казах веднага да не го прави. В седмия рунд обаче той просто я хвърли, не знам защо, не сме го обсъдили още, но ще говорим по темата“, сподели той

„Не сме доволни от това решение, защото Дионтей е боец, както и Тайсън. Точно преди мача си говорехме как не искаме да виждаме хвърлена кърпа в какъвто и да е момент в какъвто и да е сблъсък. Особено при положение че Дионтей има огромно оръжие - дясната си ръка - което го държи в играта докрай", заяви Диас, признавайки, че не е доволен от действието на Бриланд.

Уайлдър също изрази съжалението си за това решение и още на ринга секунди след бе уловен от камерите да пита "защо го направи?".