Лоша новина за най-добрия български професионален боксьор Кубрат Пулев съобщи мениджърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн. Кобрата и британецът предстои да се изправят един срещу друг в мач за световната титла, версия IBF.

Британският промоутър все още се надява, че ще успее да организира битката за световната титла между Джошуа и Кобрата в лондонската „О2 Арена“ през декември. За съжаление обаче двубоят явно ще трябва да се проведе без публика. Така Кобрата няма да може да усети подкрепата на своите привърженици в изключително важния мач.

„Вече се примирихме с факта, че Антъни ще се бие само веднъж през тази година. Затова искахме да му дадем шанс да играе пред огромна публика. За съжаление явно мачът срещу Пулев ще бъде пред празни трибуни“, обяви Хърн пред ESPN.

Както е известно, битката между българския боксьор и британския му съперник трябваше да бъде на 20 юни на новия стадион на Тотнъм. Заради пандемията от коронавирус мачът за световната титла бе отложен за неопределено време. За момента именно първата половина на декември е единствената възможност за срещата.

„Много се надяваме да получим разрешение да пуснем публика, но сме зависими от решенията на британското правителство. Дали въобще ще допуснат вътре зрители, ще отворят 50% от капацитета или 100%. На правителствено ниво има да се свърши много работа, а времето става все по-малко. Разочароващо е, но се готвим за мач без публика,“ допълни британският промоутър.