Един от най-големите боксови промоутъри в света Еди Хърн заяви, че двубоят между Кубрат Пулев и Дерек Чисора на 9 юли в Лондон ще бъде с особено значение, тъй като може да е последен за един от двамата боксьори. Кобрата победи опитния британец преди шест години, а сега двамата отново се срещат, този път в зала О2 в британската столица.

41-годишният Пулев има само един мач след загубата си от Антъни Джошуа в мач за световната титла - победа над Джери Форест през май, докато 38-годишният Чисора е в серия от три поредни загуби и общо седем поражения в последните си 14 мача. "Чисора трябва да спечели този мач, защото не може да продължава да губи, въпреки че играе на високо ниво. Ако загуби и този мач, предполагам, че ще трябва да спре с бокса. Същото се отнася и за Пулев", коментира Хърн, който е мениджър на Чисора.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

"Не мислехме, че Пулев ще се съгласи на този мач, но той прие и всичко стана много бързо. За Чисора това е по-голям мач, отколкото срещу Ковнацки, Пулев е и с по-висок ранкинг. Бях приятно изненадан, че стигнахме до договорка", допълни Хърн, който разкри, че очаква различен мач от онзи през 2016, който бе в по-бавно темпо и с тактическо надлъгване. "Дерек вече не се бие така, и двамата не могат да си го позволят. Дерек изглежда много добре в спарингите, но не знам кой е фаворит. Мисля, че той можеше да спечели първия мач, но от тогава мина много време. Дерек е по-добър боксьор сега, но не знам дали Пулев е по-лош. Все пак той има само две загуби и спечели с лекота мачовете си в Америка", каза още шефът на Мачрум Боксинг.

Мачът между Кубрат Пулев и Дерек Чисора ще се състои на 9 юли в зала О2 в Лондон.