Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа даде интервю за BBC, в което говори открито за детството си и кариерата си пред журналиста и режисьор на документални филми Люис Терънс. Разговорът с 34-годишния боксьор ще бъде част от филм, който ще бъде създаден от британската медия. В него Ей Джей рапира, разказва защо не може да оправдае очакванията на феновете си, уличните побоища и употребата на марихуана. Интервюто се провежда в първата боксова зала на Джошуа във Финчли. По време на диалога се включва и лелята на спортиста.

“Всички ме знаят сега като Антъни Джошуа, но за семейството ми съм просто Феми. Цялото ми име е Антъни Олувафеми Оласени Джошуа”, заявява в началото на разговора боецът, сложил край на кариерата на Владимир Кличко. “Феми си е моето момче. За хората, той е боксьора Антъни Джошуа”, потвърждава лелята на Ей Джей.

“Биех се много често като хлапе. Кожата ми не заздравява бързо и белезите се виждаха дълго време. Една вечер се сбих с шестима! Напълно сам!”

Проблемите на улицата на Джошуа са добре документирани и запазени. През 2011-а той бе изгонен от националния отбор на Великобритания, тъй като бе хванат с канабис в колата му. Той бе признат за виновен в притежание и намерение за разпространение на наркотик категория Б. За това обещаващият боксьор бе наказан със сто часа неплатен обществено полезен труд. Той споделя, че е започнал да пуши марихуана, когато е бил на 13 и е пушил по 6 пъти на ден.

“Когато махнеш нещата, които те разсейват, можеш да се фокусираш върху това да бъдеш спортист. Когато спрях да пуша, започнах да прогресирам”, категоричен е олимпийският шампион от Лондон 2012-а. Въпреки, че е спечелил милиони долари в кариерата си като професионален боксьор, Джошуа споделя, че все още живее заедно с майка си.

“Все още живея с майка ми. В нашата култура подкрепяме родителите си. Защо да оставям майка ми да бъде сама? За да бъда с някое момиче? Семейството е най-важно. Когато някое момиче си ме хване, тя няма да се ожени само за мен, но и за семейството ми”