Световният шампион на IBF, WBO, IBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа е напълно уверен, че ще нокаутира шампиона на WBC Дионтей Уайлдър само за шест рунда.

На "Бронзовия бомбардировач" му предстои защита на титлата на 22 февруари в MGM Grand, Лас Вегас, САЩ срещу Тайсън Фюри.

През ноември Уайлдър изоставаше в съдийските карти след шест рунда, но нанесе един точен удар в седмия, с който нокаутира Луис Ортис и спечели срещата.

Джошуа заяви, че няма да се превърне в подобна жертва, защото ще нокаутира Уайлдър преди седмия рунд.

"Той вече няма да е на ринга, за да направи същото в седмия рунд. Ще изляза, за да го нокаутирам. Това би бил двубой на боксьор от тежка категория срещу боксьор от тежка категория, шампион срещу шампион", каза Джошуа.

"Ще бъде сериозна битка, така че няма да се опитвам да го надигравам в продължение на дванадесет рунда, тъй като той притежава ударна мощ. Трябва да изляза и да го нокаутирам. Няма да му позволя да се чувства твърде удобно на ринга срещу мен."

"Не се страхувам от него, но знам, че притежава силен удар. Има различни удари - някои причиняват главоболие, други жилят, а има такива единични удари, след които сте извън строя. Уайлдър притежава такава мощ. Въпросът е как да неутрализирате мощта му. Просто трябва да проуча наистина как да го направя", заяви AJ.