Антъни Джошуа ще обмисли възможността да се бие с Тайсън Фюри за по-малко пари през следващата година, ако бъде гарантира, че очакваният двубой за световната титла в тежка категория между двамата настоящи шампиони може да се проведе във Великобритания.

„Да, защо не?“ той заяви в сряда следобед по време на пресконференцията си преди двубоя за защита на световните титла на IBF, WBA и WBO срещу Кубрат Пулев в Лондон след седмица.

„Сега ще се боря с Пулев за огромно намаляване на наградния фонт. Matchroom [организаторите на Джошуа] намаляват заплатите тази година, защото трябва да поддържаме спорта жив. Всички изпълняваме своята роля в момента, така че няма да имам нищо против да го направя отново. Това не ми вреди, а е и за по-голяма кауза. Това е голяма битка, но основната цел е как да вкараме Фюри на ринга?“, каза още Джошуа.

Последното изречение беше типично хитро предупреждение от страна на Джошуа, което показва, че преговорите за битката ще бъдат предсказуемо сложни и продължителни. Докато Джошуа подчерта, че такива значителни състезания трябва „винаги да бъдат за феновете“, той също така посочи, че икономическите реалности ще решат мястото на боя.

„Моят мениджърски екип ще направи това, което е финансово жизнеспособно и ще види какво ще накара Фюри да се бие на този ринг. Това е баланс“, допълни британецът.

Вероятността битката да бъде организирана в Близкия изток, а не във Великобритания, все пак остава. Следващата година, при условие, че победи Пулев, Джошуа ще трябва да се изправи срещу може би най-големия си тест -  именно срещу Фюри.