Подгответе се за още една безмилостна битка с голи ръце под светлините в зала „Арена София“ на BKFC 58!

На 22 март ще станете свидетели на тежкия сблъсък между Руслан Тохтаров, световен шампион на WKF и австрийски шампион на WAKO, и Лудвиг Волпер, издръжлив боец с непреклонен дух.

Чеченецът Тохтаров, който е популярен с прозвището си Бурята и който се състезава за Австрия, е известен със светкавичните си удари и стратегическата работа с крака. Звездният му рекорд по кикбокс от 34-8-0 и професионалният му рекорд в MMA от 2- 1-0 говорят красноречиво за неговото майсторство.

Грандиозното шоу ще бъде излъчено по DIEMA SPORT 2 и новия специализиран канал Fight Klub. 

Волпер пък е олицетворение на издръжливостта и той идва с богат опит на ринга. С рекорд от 1-1 в боевете с голи ръце и три двубоя без правила, той е сила, с която всички трябва да се съобразяват. Неговата непоколебима решителност и сурова сила го превръщат в непредсказуем противник. Тази взривоопасна среща обещава зрелище от първична сила и непоколебима решителност. Когато удари гонгът, двама воини ще се сблъскат в брутален танц на умения, хъс и непоколебима бруталност. Не пропускайте тази изпълнена с адреналин феерия!

Самият Тохтаров споделя, че борбата винаги е била в кръвта му. Роден в Кавказ – планина, която е буквално развъдник на борци, той споделя, че именно този спорт му е дал бойната закалка.

„В моята родна Чечения е нормално да се биеш, да се бориш. Аз съм боец,  това е в кръвта ми. Помага ми да си проправям път както в личния живот, така и в спортния", признава боецът, който сега живее в Австрия.

„Не се страхувам от никого, роден съм във войната, така че всеки един може да забрави детските приказки преди мач и да се концентрира върху това как ще се бие срещу мен на ринга, защото шансовете му са малки“, каза здравенякът.

Въпреки че на мачовете Руслан се проявява като безмилостен убиец, в личния си живот той е много мил и семеен човек.

Билети за голямото събитие на 22 март ще откриете в Grabo.bg!

„Да прекарвам време със семейството си и любимите хора около мен е най-доброто нещо, което мога да правя в свободното си време“, каза представителят на Топ Тийм Виена.

Тохтаров често е подценяван от противниците си и това им носи големи главоболия. Например когато Тохтаров дебютира в организацията RFA (Риъл Файт Арена) срещу Якуб Крофт, малцина вярваха в него. По това време чешкият кикбоксьор имаше всички предпоставки да се изправи срещу Вацлав Сивак за титлата в следващата битка след този мач. Той обаче не намери рецепта срещу чеченеца, а Тохтаров беше много по-добър, особено в твърдостта на ударите. В крайна сметка Тохтаров получи шанс да  се бие за титлата на Real Fight Arena в кат.66 кг срещу Сивакв в Хавиров, Чехия, но се провали още преди мача. Тохтаров имаше проблеми с теглото си. Той беше с 2 кг над категорията. Така мачът все пак се състоя, но в него титлата не бе заложена. По време на първия рунд Тохтаров беше по-активният боец, вършеше повече работа и нанасяше повече удари, но до края на рунда Сивак успя да го изпрати на пода. От там насетне Сивак беше по-активен и пое инициативата. Третият рунд беше подобен на втория – Сивак трупаше преднина и правеше голяма крачка към защитата на титлата си. В четвъртия рунд Сивак на практика не позволи на своя съперник да мърда по ринга и просто го унищожи. След поредица от прецизни удари той удари Тохтаров толкова силно с коляното, че той падна на тепиха и повече не се изправи.

"Мотивиран съм във всеки мач и много се наслаждавам.  Аз и моят треньор  разучаваме детайлно всички силни и слаби страни на противниците ни. Така ще бъде и сега в София. Всички ще видите, че ще се получи жестока битка", заяви Тохтаров за предстоящия мач с Волпер в българската столица.