Грандиозното бойно шоу по боеве с голи ръце BKFC 58 е все по-близо. Досега ви представихме голям част от състезателите, които ще нажежат страстите в „Арена София“ на 22 март. Днес е ред на още един изумителен боец от чужбина, който вече се би в София миналата година и сега ще гони втора победа в столицата ни. Става въпрос за словака Томас Войтела. 20-годишният боец е изключителен биткаджия - той има дълга кариера в аматьорския ММА, а след това се впуска директно в най-бруталните стилове, като боевете с голи ръце, муайтай и летуей. Страстта му към всичко това започва от ранна детска възраст.

Грандиозното шоу ще бъде излъчено по DIEMA SPORT 2 и новия специализиран канал Fight Klub.

"Като малък, бях голям фен на Брус Лий. Гледах неговите филми всеки ден и когато станах тийнейджър, бях убеден, че искам да се занимавам професионално с бойни спортове. Тогава започнах. Сега съм професионален боец в боевете с голи ръце, тайбокс, летуей, а скоро ще се пусна и в професионалния ММА," сподели Войтела за MMA.BG.

Боевете с голи ръце обаче са голямата любов на Дракона, както е прякорът на боеца от Словакия. След като става шампион в един от най-кървавите турнири по боеве без правила - Krali ulice (Крале на улицата), Войтела е убеден, че може да покаже на какво е способен и в голяма организация като BKFC.

Билети за голямото събитие на 22 март ще откриете в Grabo.bg!

"Битките с голи ръце са много екстремни. Харесват ми, защото преди години боксовите звезди са се били без ръкавици - сега можем да го правим и ние. Подписах с BKFC, след като станах шампион на словашката организация „Крале на улицата“ Отдавна исках да се бия в BKFC и когато получих тази възможност, не се колебах дори за миг. Веднага приех", допълва той.

След години участие в изключително тежки и сериозни битки, Войтела е убеден, че най-силното му оръжие е интелектът му при водене на двубоите. А също и мотивацията, че е готов да стигне докрай. "В боевете с голи ръце ми харесва, че е кървав спорт. А и феновете искат да виждат кръв и насилие. Когато изляза да се бия, давам цялото си сърце. Винаги съм готов да се бия до смърт.", споделя още той.

При дебюта си в BKFC през ноември миналата година Войтела победи българския боец Здравко Димитров с технически нокаут. Сега отново на наша земя го очаква друг българин - Илиян Адрианов, който се готви при емблематичния треньор Кирил Алексиев. Адрианов има изключително атрактивна игра в стойка и обича да разменя удари. За последно той събра овациите на българската публика в състезанието ММА Bushido миналата година, отново организиран от Любомир Геджев и LG Sports & Entertainment. Сега Адрианов излиза да отмъсти за загубата на Димитров и да защити флага на България пред родна публика. Това обаче не разколебава нито за миг Войтела, който идва, за да си свърши работата без излишни емоции.

"Опонентът ми е с много добри умения и няма как да предположа какъв би могъл да бъде краят на битката, защото един удар може да реши всичко. Нямам никакви лоши чувства срещу опонента ми. Ще се бием и по-добрият от нас ще победи. След битката можем да изпием по бира. Във файткартата има много насилие и кръв. Всички бойци се радваме да покажем на какво сме способни пред феновете на бойните спортове." завърши Войтела.

Както е известно, главната среща на бойната карта е между българските топ бойци Калоян Колев и Тони Маркулев. В подглавното събитие ще излезе бойната машина от Египет и шампион в 5 различни стила Рамадан Нуман, който ще се изправи срещу една от най-скандалните личности в бойните спортове на Балканите Васо "Психопата" Бакочевич.