Антъни Джошуа потвърди, че предстоящият спаринг бой с Тайсън Фюри ще му помогне да знае как да победи сънародника си в бъдещ мач между двамата. AJ върна поясите от IBF, WBA, WBO и IBO, след като победи Анди Руис-младши по точки по-рано през декември, а след това предложи на Фюри да му бъде спаринг партньор преди мача на Циганския крал срещу Дионтен Уайлдър, който е през февруари.

30-годишният Джошуа иска да помогне на Фюри да победи Уайлдър и вярва, че този спаринг мач ще му помогне, ако двамата се бият след време.

„Трябва да трупаш опит всеки ден. Това, което съм сбъркал, никога не го повтарям отново. С Фюри ще направя спаринг за първи път. Ще е в моя полза да вляза там и просто да го бия около ринга, или той да ме набие. В този случай, мога да извадя изводите си и да знам кога ще бъда готов да се бия с него, коригирайки всички мои грешки”, призна Джошуа пред Sky.

„Всеки казва, че не смея да го направя, но никой не знае как работи мозъкът ми. Всеки говори от „своята камбанария”, а аз мога да говоря от своята. Така че, ще кажа, че ще се бия в спаринг с Фюри. Имам план в главата си, който никой не може да разбере – ще го победя”, потвърди роденият в Уотфорд боксьор.