Дионтей Уайлдър продължава да отхвърля твърдението, че е победен от по-висш боксьор, след като загуби от Тайсън Фюри.

През февруари англичанинът спря непобедимия до този момент американец, завоювайки титлата на Световния боксов съвет в тежка категория. Бронзовия бомбардировач първоначално се оправда с тежкия костюм, с който излезе на ринга, защото го бил изтощил, най-вече краката. Говорейки в подкаста на „Премиър боксинг чемпиънс“, в сряда, 34-годишният боец сподели, че не се е чувствал по най-добрия начин през въпросната вечер.

„Хората, които познават бокса, знаят, че това не бе Дионтей Уайлдър тази вечер. Бях зомби тази нощ. Не бях себе си. Чувствах се като зомби“, повтаря той.

„Все още размишлявам. Не мога да повярвам на нещата, които се случиха. Преосмислям нещата“, продължава той.

Въпросната схватка бе втора между тях двамата. Първата завърши наравно през декември 2018. Трети бой бе предвиден за юли, преди да избухне пандемията с коронавируса.

„Не е свършило. В моите очи не виждам Фюри като шампион. Той все още не е шампионът, имаме още един бой…и нямам търпение да дам на света най-доброто от Дионтей Уайлдър“, заявява американецът, цитиран от „Гардиън“.

„В живота губиш повече, отколкото печелиш. Някои хора не знаят как да се върнат след поражение. Хората искат да видят как някой пада, за да станат свидетели на изправянето му. Изгубих на ринга, но печеля в живота. Понякога свикваш с нещата, става ти удобно. Все още изпитваш глад, но не е същото, както когато за първи път се опитваш да влезеш в ранглистата и се биеш за световната титла. Това позволи на глада да се върне. Никога не падам духом заради загуба, защото тя ме прави по-силен преди да се завърна и да я преодолея“, откровен е бившият шампион.

Той разкри, че е претърпял операция на бицепса, след като е получил травма по време на мача.

„Приключих, контузвайки ръката си по време на последния ми бой. Но всичко върви страхотно. Възстановяването е по план. Веднъж щом ръката ми се оправи, няма да имам търпение да започна работа и да правя нещата, които обичам“, завършва роденият в Алабама боксьор.