Британският боксьор Тайсън Фюри заяви, че е щастлив отново да бъде на ринга и се надява да остане на върха на спорта още дълги години. През 2015 година Фюри шокира боксовия свят, след като победи Владимир Кличко и завоюва световните титли в тежка категория във версиите IBF, WBA и WBO. Успехът на британеца обаче бе последван от серия проблеми извън ринга, свързани със злоупотреба с наркотици, алкохол и психически проблеми. Фюри обаче успя да излезе от дупката, в която се намираше, и през февруари тази година спечели титлата на Световния боксов съвет (WBC), нокаутирайки американеца Дионтей Уайлдър в седмия рунд.

"Щастлив съм от това, което съм постигнал в моята кариера. Ако не изиграя нито един мач повече, няма да има за какво да съжалявам. Аз превъртях играта и спечелих всеки един възможен шампионския пояс", каза 31-годишният Фюри пред "Скай Спортс".

Той обаче добави, че се надява да остане на ринга още много години.

"Кличко се би и на 40-годишна възраст. Много от големите шампион имат дълги кариери. Но аз не съм в бокса заради парите или заради славата. Не съм в бокса и заради титлите. Аз се боксирам, защото това ме прави щастлив и защото обичам да го правя", разказа световният шампион.

"Нямам какво повече да доказвам. Аз се боксирам, защото обичам бокса и съм правел това през целия си живот. Защо да спирам?", попита риторично Фюри.

На Фюри му предстои нов мач с Уайлдър, но той едва ли ще се състои преди края на календарната година, тъй като промоутърите категорично отказват срещата да се проведе без присъствието на зрители. / БТА