Двубой с Тайсън Фюри е приоритет за Антъни Джошуа пред задължителния сблъсък с Кубрат Пулев за титлата на IBF.

Това сподели промоутърът на британеца Еди Хърн пред Sky Sports.

Все пак импресариото се надява, че мачът на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа ще се състои по план на 20 юни на стадиона на футболния Тотнъм.

Но шефът на Matchroom Boxing има план за действие в извънредната ситуация поради пандемията причинена от коронавируса и не изключва мегасблъсък между Джошуа и Фюри през 2020 година. В същото време бе активирана клаузата и за трети двубой с Дионтей Уайлдър.

„Изведнъж битката Джошуа – Фюри започва да има приоритет, може би повече от мача с Кубрат Пулев, а той бъде преместен през лятото. Има толкова много неща, които могат да се случат в този момент“, заяви Хърн.

Искам да кажа, че всичко е възможно, но по договор Дионтей Уайлдър ще иска следващата му битка да бъде с Фюри. Независимо дали ще бъде през юли или ще бъде преместен за октомври или ноември“, добави още той.

„В момента подготвяме мачът с Кубрат Пулев на 20 юни, който може да бъде преместен за 25 юли. Всичко е несигурно, докато страната и светът се опитват да се преборят с пандемията причинена от COVID-19’, каза британецът.