Появи се нов претендент за един от шампионските колани на Антъни Джошуа в тежката категория. Това е непобедимия до този момент Франк Санчес. Той се надява да получи шанс за титлата на Световната боксова организация.

27-годишният боец влезе в топ 10 на ранглистата на WBO след 15 последователни успеха.

Джошуа междувременно трябваше да се изправи срещу Олександър Усик за въпросния колан, но мениджърът на Санчес – Майк Барао сподели пред „Скай Спортс“, че се съмнява британецът да го стори и в действителност ще оваканти тази титла.

„Просто предположение, но смятам, че Усик ще спечели овакантената титла на WBO през следващите 12 месеца. Франк е в добра позиция да се бие за нея“, заяви импресариото.

Антъни Джошуа притежава колана на Световната боксова организация, заедно с тези на Световната боксова асоциация и Международната боксова федерация, след като победи Анди Руис-младши през декември в реванша помежду им.

Британецът трябваше да защитава поясите срещу Кубрат Пулев и Усик, но избра българина.

Междувременно Санчес ще търси елиминационен мач срещу Джуниър Фа или Майкъл Хънтър. Фа е смятан за следващ опонент на Джоузеф Паркър, който е под №2 в ранглистата на WBO.

Хънтър от своя страна все още няма набелязан противник, след като преди 4 месеца завърши наравно с Александър Поветкин.