Над 1000 зрители присъстваха на галавечерта "MAX FIGHT 59", която се проведе на “Амфитеатър Арена” в летния курорт Свети Влас.

В главния двубой на вечерта световният шампион на Универсалната боксова организация (UBO) в полусредна категория Йосиф Панов - Пепелянката, нокаутира опитния мексиканец с над 60 професионални двубоя, два от които срещу Саул Канело Алварес, Мигел Васкес. Краят на битката дойде в третия рунд. По този начин българинът увеличи актива си на 26 победи, 12 от които с нокаут.

MAX FIGHT 59

източник: MAX FIGHT

В под главна битка на вечерта в К1 формат кат.  84 кг варненецът Али Юзеир победи с 3:0 съдийски гласа румънецът Богдан Слабу.

Руси Хаджиев постигна трета поредна победа на професионалния ринг в категория до 66кг. стил ММА след като спечели с ТКО срещу Стефан Миленов.

Наградата “Fight of the Night” за най-атрактивна среща се връчи на кикбоксьорите  Николай Ников и Василе Амаритей. След три тежки рунда и един екстра рунд, срещата завърши в полза на Ников с 2:1 съдийски гласа.

Испанецът Алекс Гонзалес победи с ТКО във втори рунд българина Симеон Наковски в мач по правилата на К-1 с ММА ръкавици и категория 65кг. Това беше втора победа за Гонзалес над Наковски. Представителят на Иберийския полуостров надделя над родния боец и в края на 2023-а година.

Антон Димитров триумфира над Даниел Борисов в боксова среща категория “лека тежка” с ТКО в 1 рунд.

Мартин Петков надигра шампиона на Испания Алехандро Отео с 2:1 съдийски гласа в мач реванш по правилата на Муай-Тай с ММА ръкавици и категория 70кг. 

Победи записаха още Милен Паунов, Христомир Каросеров, Александър Бончев и молдовецът Анатолий Гаврилюк.

Галавечерта “MAX FIGHT 59” изгледаха на живо спортни легенди в бойните спортове и извън тях като световният шампион по К-1 Стоян Копривленски, олимпийският и световен шампион по борба Георги Мърков и двукратният олимпийки шампион Армен Назарян.

Следващото събитие, което организацията MAX FIGHT ще организира е юбилейната 60-та галавечер. Локацията и датата остават изненада и предстои да бъдат обявени скоро, споделиха от организацията.